• Depressie

  • Relaties

  • Geld

  • Gezin

  • Justitie

  • Pesten

  • School

  • Seksualiteit

  • Verslaving

  • Vriendschap

  • Beperking

David

Mijn eerste ervaring met harddrugs was daar. Ik blowde wel eens, maar toen probeerde ik xtc. Van die beslissing heb ik elke dag spijt gehad. Het was geweldig. Het ging toen heel slecht met mij. Ik zat echt op de bodem. Door de XTC ging ik voor mijn gevoel ineens naar de hemel. Elke keer daarna ging ik op zoek naar de euforie van de eerste keer. Maar die vind je nooit meer terug.

Lees meer

The black dog

Ik wilde een einde aan mijn leven maken. Ook niet zomaar ineens. Maar dat ging heel langzaam. Ik was alleen met mijn depressie. En ging steeds een stapje verder.

Lees meer

Ik ben gewoon ik

Na deze school heb ik op een andere rare school gezeten, een school voor debielen waar ook hele bizarre dingen gebeurden. In de tijd dat ik er zat, wist ik niet beter en daarom vond ik het toen normaal. Ik heb daar nog geen jaar gezeten. Na dat jaar moest ik naar wéér een andere school, waar ik eerst zes weken op proef moest komen.

Lees meer

Anders dan bij anderen

Ik kwam daar binnen, in een kamer die ineens mijn kamer moest worden. Alles is nieuw, alles is anders, alles ruikt anders. En ineens is dat je thuis, terwijl dat helemaal niet zo voelt. Ik bleef in hetzelfde dorp wonen, mijn hele vriendengroep en school bleven hetzelfde. Voor hun was er niets veranderd, voor mij alles. Ik heb me erg alleen gevoeld.

Lees meer

Ik ben altijd een vechter geweest

Tijdens de ziekte van mijn moeder gaat de rest zoals school, werk en de relatie met mijn vriendin natuurlijk ook door. Ik moet er goed op letten dat ik niet te veel opkrop want dan ga ik vechten. Ik moet mijn verhaal kwijt.

Lees meer

Laat gaan wat is en ga door met de dingen waar je wél invloed op hebt

De echte vrienden kwamen toen, ik kan goed praten met mensen, heb anderen uit diepe dalen gesleurd, maar hoe ik er zelf uit moest komen? geen idee.. Blood makes you related, loyalty makes you family.  

Lees meer

Een levenslang trauma

Toen ik op de wereld kwam, was het een chaos. In het land waar ik geboren ben was het op dat moment niet geweldig, mijn land was in oorlog en veel van mijn familie moest het leger in. Zo ook mijn vader. Hij was bij mijn geboorte werd mij verteld, maar verder kan ik me weinig van hem herinneren.

Lees meer

Helpen om dingen beter te maken voor andere kinderen

Mijn moeder is ongeneeslijk ziek en ik moet veel doen in huis. Ik doe de boodschappen, ik kook, dweil de vloeren en ruim op. Er komt één keer per week thuiszorg, maar de rest doe ik bijna allemaal. Ik heb ook mijn EHBO diploma gehaald zodat ik mama kan helpen als er iets gebeurd. Dat voelt wel goed!

Lees meer

Mijn levensweg

Jeffrey zet de dingen die hij wil vertellen om in muziek. Mijn levensweg gaat over wat hij heeft meegemaakt en wat hij via ‘Storytellers’ wil delen met jullie.

Lees meer

Hij houdt van mij op een hele verkeerde manier

Ik kan mij nog herinneren dat ik nieuwe gymkleding van hem kreeg. Het was zo’n balletpakje met lange mouwen en ik moest het van hem aantrekken zonder onderbroekje eronder. Hij betastte mij. Ik dacht dat hij wilde kijken of het wel goed zat en niet te strak. Zo denkt een kind toch. Daarom dacht ik dat dat normaal was.

Lees meer

7 of 8 hulpverleners

Op een gegeven moment ging ik me maar poeslief gedragen omdat ik bang was dat ik uit huis geplaatst zou worden. Dat hield ik natuurlijk niet vol en dan escaleerde het weer….

Lees meer

Nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input