Over Storytellers

Het jongerenplatform ‘Storytellers’ is de plek om verhalen te delen. Over dingen die je hebt meegemaakt, over ervaringen met hulpverleners. Om andere jongeren iets te leren, misschien te helpen. Om te laten zien dat je nooit de enige bent, wat je ook meemaakt.

Over Storytellers
Storytellers is bedacht door een grote groep jongeren in de provincie Groningen. De RIGG (Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten) en alle gemeenten in de provincie Groningen wilden jongeren een plek geven om iets voor elkaar te betekenen met hun verhalen en hebben geld beschikbaar gesteld om een website te kunnen maken. Verschillende jongeren uit de hele provincie hebben het concept ‘storytellers’ samen bedacht en ontworpen.  Een plek voor alle jongeren die hun verhaal willen delen met anderen. Omdat het belangrijk is te weten dat je nooit de enige bent die dingen meemaakt. Of het nu gaat over pesten, verslaving, problemen met ADHD, ouders die niet voor je zorgen. Wat het ook is, alleen als je iets zelf ook mee hebt gemaakt, kun je echt begrijpen wat het betekent.

Maar niet alleen voor andere jongeren. Jouw verhaal vertellen kan ouders, hulpverleners en leraren bewust maken van hoe jongeren dingen beleven. Want wat heeft jou wel geholpen of juist niet? Wat vind je belangrijk om volwassenen mee te geven? Misschien gaan volwassenen dan wel anders om met jongere kinderen die dezelfde dingen mee gaan maken in hun leven. De RIGG en gemeenten hebben in ieder geval al gezegd dat zij graag willen leren van jullie ervaringen. Daarmee kan jouw verhaal ook helpen om hulpverlening voor alle kinderen en jongeren beter te maken.

Mis je iets?
Via Storytellers willen we niet alleen verhalen delen, maar ook informatie waar jongeren echt iets aan kunnen hebben. Mooie initiatieven die we kennen zijn al te vinden via de website. Maar wij weten ook wel: er is nog zoveel moois. Ken je of ben je een initiatief of organisatie die zich bezighoudt met dingen waar jongeren iets aan kunnen hebben? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input