Helpen om dingen beter te maken voor andere kinderen

Mijn moeder is ongeneeslijk ziek en ik moet veel doen in huis. Ik doe de boodschappen, ik kook, dweil de vloeren en ruim op. Er komt één keer per week thuiszorg, maar de rest doe ik bijna allemaal. Ik heb ook mijn EHBO diploma gehaald zodat ik mama kan helpen als er iets gebeurd. Dat voelt wel goed!

Verhaal van Joanne (14 jaar)


Toen het opeens heel slecht met mijn moeder ging, ging het met mij ook slecht. Ik werd snel boos, ik gedroeg me arrogant en was eigenlijk heel erg verdrietig.

Er kwam veel hulpverlening bij ons thuis en ik kreeg ook jeugdzorg. Dat vonden die anderen een goed idee. De eerste hulpverlener die ik kreeg van jeugdzorg was van Interpsy. Daarna moest ik naar het CJG in Martenshoek. Daarna kreeg ik een coach van MJD. Ik vond het wel fijn om met haar te praten maar deze coach werd ziek en is gestopt. Ik kreeg toen een andere coach en dat ging wel goed. Met haar praat ik ook graag. Ik heb er wel wat aan gehad! Ik ben nu meer thuis en kan me beter aan de regels houden. Ik leer ook om eerlijk te zijn en niet meer zo te liegen.

Ik heb ook al het contact verbroken met mensen die niet goed voor mij zijn. Die hadden een slechte invloed op mij. Daar ga ik nu niet meer mee om. Zij waren ook veel ouder dan ik.

Maar nu gaat mijn coach stoppen omdat ze stagiaire is en de stage is afgelopen. Nu heb ik weer niemand.

Het was goed om een coach te hebben maar er zijn ook wel dingen die ik gemist heb. Ze zouden bijvoorbeeld geld regelen zodat ik met mijn broer kan gaan sporten. Dat willen we heel graag ook om de band te versterken. In sporten kun je ook veel kwijt. Dat geld is er niet gekomen.

Met mijn moeder gaat nu het heel slecht. Mijn vader trekt het ook niet en die heeft nu ook een psycholoog. Mijn broertje heeft ook een coach van MJD.

Mijn moeder wordt drie keer per week opgehaald door een taxi om naar het ziekenhuis te gaan. Papa gaat dan met haar mee maar moet op de fiets. Hij zou de taxi zelf moeten betalen. We hebben geen auto en geen geld voor de sportschool.

Ik heb ook steun aan mijn buurmeisje. Zij heeft een moeder met suikerziekte en zij moet ook veel doen thuis. Ik kan ook goed met haar praten. Laatst vertelde ze mij dat ze zichzelf snijdt. Ik heb het gezien en er een foto van genomen. We hebben er over gepraat en ze heeft beloofd het niet meer te doen. Tot nu toe gaat het al twee weken goed!

Het is mooi dat de gemeenten ook naar ons wil luisteren. Ik wil graag blijven meepraten om jeugdzorg en zo beter te maken voor andere kinderen.

Interviews jongerenparticipatie gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Geef je reactie!

Je reactie is niet openbaar en we delen niets op social media.

Verhalen met thema

Alle onderwerpen

Op het internet

 • Edgie


  Voor alles dat je wilt weten over geld en financiën.


  Edgie


  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.


  Naam van persoon
  Naam van persoon

  Website Bel
 • 18 en nu?


  Je wordt 18. Wat verandert er en wat moet je allemaal regelen?


  18 en nu?


  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.


  Naam van persoon
  Naam van persoon

  Website Bel
 • Depressie

 • Relaties

 • Geld

 • Gezin

 • Justitie

 • Pesten

 • School

 • Seksualiteit

 • Verslaving

 • Vriendschap

 • Beperking

Nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input