Storytellers

De plek om verhalen te delen. Over dingen die je hebt meegemaakt, over ervaringen met hulpverleners. Om andere jongeren iets te leren, misschien te helpen. Om te laten zien dat je nooit de enige bent, wat je ook meemaakt.

Ook een verhaal?

Nothing about us without us

Dat is de belangrijkste boodschap die jongeren geven aan volwassenen. Besluit over niets zonder dat je het perspectief en de mening van diegenen waar het om gaat kent en een serieuze plek geeft.

Bekijk adviesrapport

Storytellers gaat niet alleen om het delen van verhalen met elkaar. Het gaat er vooral ook om dat de lessen die te trekken zijn uit die verhalen impact hebben. Of het nu klein of groot is: volwassenen kunnen leren van die verhalen en die verhalen kunnen stuk voor stuk zorgen dat de dingen die we doen beter werken.

Eind 2017 hebben alle gemeenten in Groningen duidelijk adviezen gekregen van onze Storytellers. Iedereen is enthousiast over die adviezen. Maar dat betekent niet dat er iets verandert. Het kost tijd. Veel tijd.

Maar dit jaar gaan we belangrijke stappen zetten. De gemeente Groningen wil aan de slag met ‘speeddaten met hulpverleners’. Bedacht door jongeren uit Midden-Groningen en bedoeld om meer aandacht te geven aan de match tussen jongeren en degene die je helpt. Al onze jongeren vertellen hoe belangrijk het is dat het klikt tussen jou en een professional. Waarom zou je tenslotte hele persoonlijke dingen (‘dingen die jij je moeder niet eens zou vertellen’) vertellen aan iemand die je niet vertrouwt. Waarom zou je iets aannemen van iemand met wie je niets heeft.

Verandering kost tijd, maar Storytellers hebben een lange adem. Onze impact op de wereld kun je hier blijven volgen.

Weten wat de volledige boodschap van Storytellers is? Lees het adviesrapport hier.

Bekijk adviesrapport

Nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input