Opgroeien in Malburgen

Toen ik opgroeide in de wijk Malburgen, stond het bekend als een van de grootste aandachtswijken van Nederland. We brachten onze dagen nutteloos door en zorgden voor overlast in de wijk. Ik leefde in een negatieve cirkel.

Op dat punt in mijn leven had ik er geen vertrouwen in dat ik iets van mijn leven zou maken of dat ik een professionele baan zou krijgen in de toekomst. Ik zag veel vrienden om me heen die potentie hadden maar toch kozen voor criminaliteit of extremisme.

Verhaal van Gianno Sprockel


Creativiteit leerde mij ondernemen

Wat mij in die tijd staande hield was het bezig zijn met creativiteit. Ik ontdekte mijn creatieve talenten voor muziek en dit gaf mij weer hoop op de toekomst. Ik merkte dat er in Malburgen niet veel kansen waren om ver te komen met mijn talent. Er werd al moeilijk gedaan om wat op te nemen in het jongerencentrum. Ik investeerde in apparatuur om alsnog bezig te zijn met mijn creatieve passie. Deze passie groeide uit tot serieuze en grote successen. Ik keek buiten Arnhem naar mogelijkheden om door te groeien.

Van hangen naar kansen

Een van de projecten in Rotterdam resulteerde voor mij in hoogtepunten. Ik kon samenwerken met bekende artiesten. Met mijn muziek kwam ik terecht op grote platformen zoals 101Barz en radiozender FUNX.

Zo stond ik van de ene dag doelloos op straat hangend opeens aan de voormiddag van grote creatieve successen. Deze successen gaven mij meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen om door te gaan met mijn opleiding.

Een paar jaar later maakte ik mijn Bachelor opleiding als Social Worker af in Utrecht en kon ik direct aan de slag als jongerenwerker in de Utrechtse aandachtswijken Kanaleneiland en Overvecht. Toch knaagde het sociale ondernemerschap aan me. Zo ontstond het idee Jonge Creatievelingen.

De droom van Jonge Creatievelingen

Mijn droom is om jongeren te helpen bij het ontdekken van hun eigen talenten zodat zij een betere versie worden van zichzelf en zij kansrijk opgroeien. Ik weet hoe het is om uitzichtloos te denken. Het is erg frustrerend en maakt het inslaan van slechte paden erg verleidelijk. Door middel van het aanleren van ondernemersvaardigheden en het meegeven van de mindset dat het ze middels hun creativiteit wel gaat lukken ontstaat er uitzicht, een nieuw pad dat zij kunnen inslaan.

Meer weten? Kijk op jongecreatievelingen.nl en laat je inspireren.

Geef je reactie!

Je reactie is niet openbaar en we delen niets op social media.

Verhalen met thema

Alle onderwerpen

Nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input